marți, 11 ianuarie 2011

Tarta bicolora (cu branza si ciocolata)

Iata si prima reteta. E luata dintr-o revista cu retete speciale pentru Craciun de anul trecut. E foarte buna, are un gust interesant.

Am pus si poze cu produsul finit, asa cum mi-a iesit mie.

Ingrediente:
- ciocolata neagra 250 g
- unt 250 g
- zahar 180 g
- faina 150 g
- 5 oua
- 1 lingura pudra de cacao
- 1 praf de copt
Pentru umplutura:
- branza de vaci 500 g
- 3 oua
- 6 linguri zahar pudra
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa (sau esenta de lamaie, dupa gust)
- unt 100 g
- nuca de cocos 100 g
- ciocolata 150 g
- esenta de vanilie
Pentru glazura:
- ciocolata neagra 200 g

Operatiuni pregatitoare:
- ciocolata neagra se rupe bucati
- se sfarama ciocolata pentru umplutura
- faina se cerne
- ouale se spala si se dezinfecteaza
- ouale pentru umplutura se separa

Tehnica prepararii
- ciocolata neagra (250 g) se topeste in bain-marie
- untul se freaca spuma si apoi se omogenizeaza cu ciocolata topita
- se bat ouale cu zaharul pana se formeaza o crema spumoasa
- se amesteca cele doua compozitii
- se adauga pudra de cacao, praful de copt si faina
- compozitia se toarna in forma de tarta (eu am flosit o tava intinsa, mai mare) si se coace la foc puternic
- dupa ce se raceste, tarta se pastreaza la frigiser pana este gata umputura
- se amesteca branza de vaci cu 3 linguri de zahar pudra, cu untul, galbenusurile, coaja (esenta) de lamaie si esenta de vanilie
- se bat albusuile spuma, se adauga restul de zahal pudra si nuca de cocos
- se amesteca cele doua compozitii
- se adauga ciocolata sfaramata
- umplutura se pastreaza o ora la frigider
- s eprepara glazura, topind ciocolata neagra in bain-marie
- se umple tarta si apoi se toarna deasupra glazura

Inainte de servire, asteptati sa se intareasca glazura.

Spor si pofta buna! :)

Un comentariu: